Lite blandat om minikyl

Hur man sätter upp en minikyl

Utrymme: Precis som deras större kusiner kan en minikyl inte vara för nära väggen. Det rekommenderade avståndet är minst 5 cm bort eftersom det måste ha luftcirkulation så att kylslingorna fungerar korrekt. Du kan inte sätta dörrgångjärnssidan för nära väggen heller, eftersom den kan behöva någon tum eller så för att få utrymme när du öppnar den.

Yta: Golvet måste vara plant eller så måste kylskåpet göras plant, eftersom oljan i kompressorn som kyler ner kylen inte kommer att göra sitt jobb ordentligt om apparaten är ojämn. Dessutom kan ett ojämnt kylskåp ha dålig tätning runt dörren, vilket gör det ännu mindre effektivt och potentiellt leda till fuktproblem och frosting. Detta kan underlättas med antingen justerbara fotfästen på kylskåpet eller genom att använda ett minikylsställ, speciellt för kylskåp som sitter på mattan. Som ett plus erbjuder många montrar ytterligare förvaringshyllor och ställ.

Ställar: Om du har justerbara hyllor för inuti kylen, fundera över vad du använder det till och justera därefter. Mjölkkannor? Tänk på höjden.

Minikyl temperaturratt

Oavsett om du pratar om gamla vita snurrande urtavlor, en ratt eller digitala displayer, kommer minikylskyltillverkarens riktlinjer att berätta för dig den ”ideala” inställningen för kylskåpet. Om du inte har bruksanvisningen bör en snabb sökning på nätet efter märke, modellnamn och modellnummer ge dig en nedladdningsbar kopia av riktlinjerna, om du känner att du behöver det.

Men ett säkert sätt att gå med vilket kylskåp som helst är att välja mellanklasserna av temperaturalternativ. Till exempel, med minikyl inställningar 1-7, är nivå 1 kallaste och 7 minst kalla, och 3 till 4 skulle vara i mitten, enligt Spoon University. Om du förvarar saker som sallad, som kan förstöras när du fryser, var försiktig och välj den lägre till medeltemperaturen för att börja. Om du har en omedelbar digital kötttermometer kan du använda den för att mäta kylen, och för livsmedelssäkerhet bör den vara under 15 grader.

Ha dock tålamod, eftersom det kan ta 24 timmar för kylskåpet att nå full effekt – eller till och med längre tid om du inte har ställt in det i vatten eller om det välte när du flyttade det. Håll alltid ett kylskåp upprätt, även när du flyttar det.

Tips om minikyl

Frysar har ofta ingen separat kontroll i minikyl, och de är inte lika effektiva som vanliga frysar, så använd dem inte för långvarig matförvaring. Även om dispensrar för dryckesburkar är populära, är de inte alltid den mest effektiva användningen av utrymmet. Att hålla sexpack intakta kan vara ett bättre drag.

Om du inte planerar att använda utdragbar krisper för grönsaker, som det är tänkt, som kommer med vissa minikylskåpsmodeller, varför inte skjuta ut den för ytterligare förvaring för de föremål du tänker lagra?

Placera droppbrickan i kylen och torka den torr. Det är här kondens samlas. Få inte panik om kondens samlas, naturligtvis, eftersom detta kan vara en biprodukt av ändrad luftfuktighet eller andra klimatfaktorer som kommer och går med årstider och väderskiften.